Kip tandoori maaltijdsalade

Kip tandoori maaltijdsalade

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Keuken: Nederlandse keuken
Smaak: Hartig

Ingrediënten voor 2 personen

- 500 gr. kipfilet in reepjes
- 2 rode uien in ringen
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 gele paprika in reepjes
- veldsla
- 2 handjes ijsbergsla in stukken gesneden
- 2 handjes cashewnootjes
- zakje tandoori kruiden
- 3 el yoghurt
- 75 ml creme fraice
- 6 rosti aardappelrondjes uit de diepvries
- peper en zout
- Boter
 
Hulpmiddelen

- Schaal om de kipfilet in te marineren,
- Koekepan voor de uiringen en paprika,
- Koekepan voor de rosti, en koekepan voor de kip in te bakken, snijplank, groentemes,

Hulpmiddelen - Schaal om de kipfilet in te marineren,
koekepan voor de uiringen en paprika,
koekepan voor de rosti, en koekepan voor de kip in te bakken, snijplank, groentemes,

Bereidingswijze

Meng het zakje tandoorimarinade met een paar eetlepels olijfolie tot er een glad papje ontstaat. Voeg hier ongeveer 3 el yogurt aan toe. Was en snij de kipfilet in reepjes en roer dit door de marinade. Laat dit 30-60 min. trekken (hoeft niet perse)
Doe de rosti aardappelrondjes in een anti aanbak koekepan en bak goudbruin. Smelt de boter en bak de uiringen en parikareepjes glazig en gaar (dit mag bij elkaar).
Verdeel ondertussen de veldsla en ijsbergsla over twee borden.
Als de rosti en ui/paprika klaar zijn draai je het gas uit onder die koekepannen en laat je het iets afkoelen. Daarna bak je de kipfilet op hoog vuur tot dit gaar is. Voeg de creme fraice toe aan de kipfilet en verwarm nog even door.

Verdeel de uien en paprika over de sla en daaroverheen het kiptandoorimengsel met evt. een beetje saus. Rangschik de rosti aan de rand van het bord en stooi de cashewnootjes over de salade.
Smakelijk eten!

Serveertips

* Lauw warm opdienen