Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus
Gevulde paprika met gehakt en tomatensaus
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse keuken
Smaak: Hartig

Ingrediënten voor 4 personen

- 5 paprika's in verschillende kleuren (1 van de paprika's wordt gebruikt voor de vulling.)

Saus:

- 2 tomaten
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout

Vulling:

- plm. 600 gram mager rundergehakt
- 1  ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- (1 paprika zie boven)
- 150 gram geraspte belegen kaas
- peper, zout

Hulpmiddelen

Grote ovenschaal - grote koekenpan of wok

Hulpmiddelen - Grote ovenschaal - grote koekenpan of wok

Voorbereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Saus:

2 Doe de tomaten (in blokjes gesneden), gesnipperde ui en knoflook in een grote vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
3 Was de paprika's. Snij 4 paprikas dwars door en verwijder de zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprika's op de tomatensaus in de schaal.
4 Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Vulling:

5 Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprika-stukjes toe en bak even mee.
6 Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
7 Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
8 Vul de paprika's met het gehakt.
9 Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprika's.
10 Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip:

* Lekker met rijst.

Bron: Smulweb