Paprikateelt
Paprikateelt

Personal Vision produceert rode en groene paprika’s van een zeer hoge kwaliteit, deze paprika’s worden in een modern ingerichte kas geteeld om kwaliteit te garanderen met een bewuste kijk op milieu en maatschappij.

De teelt start logischerwijs bij de keuze van het ras. Momenteel telen wij Alzamora RZ en Red Wing RZ. Van deze ras verwachten wij: een vroege productie, zeer goede kwaliteit, een mooie blokvorm, een goede houdbaarheid en smaak. De zaden van het gekozen ras worden gezaaid op het veredelingsbedrijf en zodra de jonge planten sterk genoeg zijn planten wij ze in onze kas.

Dankzij zeer nauwkeurige meetapparatuur kunnen we het klimaat optimaal sturen en aanpassen aan de vraag van het gewas. Door het maximale gebruik van biologische bestrijders, zoals verschillende insecten, bestrijden we diverse schadelijke plagen. Met behulp van deze biologische bestrijding streven wij naar een duurzame teelt.

Na de oogst van het rijpe product wordt het gesorteerd en verpakt. Wij maken gebruik van een zeer moderne sorteermachine met kleurencamera, bufferinstallaties en een automatische dozenstapelaar. Deze machine sorteert op kleur, maat en gewicht. Met behulp van de meest innovatieve technieken minimaliseren we de werklast en kunnen we zonder problemen 5.000 kg per uur sorteren. Zodra het product verpakt is gaat het direct naar een koelcel. Binnen 24 uur vindt het gekoeld transport plaats naar een van onze klanten.